Arany Bárány Hotel ***

Arany Bárány Hotel ***

Arany Bárány Hotel ***

  • 8900 Zalaegerszeg, Széchenyi tér 1.
  • +36 92 550 040, +36 92 311 343

Miként a rendjelek között az 1429-ben alapított Aranygyapjas-rend a legelőkelőbb – a fogadók közül is csak a legelőkelőbbeket nevezték ARANY BÁRÁNY -nak.

Ezt a nevet kapta városunk, Zalaegerszeg legrégibb fogadója, amelyet 1750 és 1760 között építtetett a város akkori földesura, a veszprémi püspök.1755-től „Zala Egerszeg” mezővárosa földesurától a fogadót bérbe vette, és a megyeszékhellyé alakuló településen egyre keresettebb fogadó a város bevételeit jelentősen gyarapította.

De az urbanizáció és a társadalmi élet fellendülése folytán megnövekedett forgalmat a régi épület többszöri bővítése ellenére mind nehezebben tudta ellátni. Ezért a régi püspöki fogadót lebontották és helyén épült fel 1894-ben ma is látható formájában az új kétemeletes épület. 30 szobája és vendéglője a kor legmagasabb színvonalán állt, a társasági rendezvények többségét a rövid idő alatt híressé vált első emeleti dísztermében (a mai Télikertben) tartották.

A szállodát 1965-ben egy új szárnnyal bővítették. Jelenleg ebben a részben található a szobák nagy része.

Folyamatos felújítás mellett 2012-ben kezdődött a beruházás, melynek keretében az udvari új épületrészben wellness és fitness-részleg került kialakításra.

Az ARANY BÁRÁNY ma is a legnépszerűbb vendéglátóhely és szállás Zalaegerszegen. Patinás épületében elegáns szobáival, éttermével és sörözőjével egykori pompájában áll minden kedves vendége kényelmének szolgálatában.